Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Wat zijn Trekkershutten?
Een Trekkershut is een houten hut, ideaal voor een fiets- of wandelvakantie, een weekendje op bezoek bij familie op de camping of om met een groep op pad te gaan. Alle Trekkershutten zijn per nacht te huur en eenvoudig ingericht, met ten minste een goed bed, hoofdkussens, zitgelegenheid, licht en elektriciteit. Het enige dat je hoeft mee te nemen, is een slaapzak en kussensloop.

Sinds een paar jaar zijn er naast de oorspronkelijke type Trekkershutten ook andere modellen bijgekomen. Zo zijn er nu ook kleinere Trekkershutten voor twee personen met alleen een bed en grotere Trekkershutten met meer voorzieningen als toilet, keuken en steeds vaker een douche. De vormgeving van de hut is soms ook verrassend!

Trekkershut® is een gedeponeerd handelsmerk van Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. We controleren en bewaken de kwaliteit van de Trekkershutten in ons netwerk, zodat je als gast weet wat je kunt verwachten. Elk jaar geven we de Trekkershuttenkaart uit, met een up-to-date overzicht van alle aangesloten locaties met Trekkershutten.

Wat doet De Groene Koepel?
Het netwerk van Trekkershutten wordt beheerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen en de Trekkershutten. Beleidsmatig onderhouden we contacten met instanties en overheden om de toekomst van de Trekkershutten als bijzondere vorm van recreatie veilig te stellen.