Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Moet ik vooraf reserveren?
Reserveren is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden in het hoogseizoen, schoolvakanties, feestdagen en weekenden.

Waar kan ik reserveren?
Je kunt reserveren via de knop ‘Reserveer nu’ op de terreinpagina’s op deze website, of via het terrein zelf. Sommige bedrijven hebben een online reserveringssysteem, andere kun je bellen of mailen.

Hoe zit het met schoonmaken van de hut?
Er wordt van je verwacht de hut schoon achter te laten na je verblijf. In iedere hut zijn schoonmaakmaterialen aanwezig. Sommige terreinen rekenen een borg voor het schoon achterlaten van de hut, een aantal terreinen rekent schoonmaakkosten als je de hut niet zelf schoon wilt maken. Is je hut niet schoon bij aankomst, geef dit dan direct door aan het terrein.

Wat als de tarieven afwijken van de tarieven op deze website?
Je neemt hierover contact op met de desbetreffende locatie en legt het verschil in tarieven voor. Samen zoek je naar een oplossing. Kom je er samen niet uit, dan kun je contact opnemen met De Groene Koepel.

Hoe plan ik een route van hut naar hut?
In de Huttenzoeker kun je zelf een route uitstippelen. Vervolgens neem je contact op met de desbetreffende terreinen om naar de beschikbaarheid te informeren en een reserveringsaanvraag in te dienen. Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van een reserveringssysteem, waarmee je één oogopslag een route kunt bepalen. Dit wordt verwacht in 2019.

Zijn honden toegestaan in de Trekkershutten?
In een aantal Trekkershutten zijn honden toegestaan. In de zoekmachine kun je deze hutten vinden door het selectiecriterium aan te vinken.

Kan ik met mijn rolstoel in een Trekkershut?
Er zijn een aantal hutten geschikt voor rolstoelen door middel van bredere deuren, meer (draai)ruimte en aangepaste voorzieningen. Er zijn ook een aantal terreinen die ITS-faciliteiten (Internationaal Toegankelijkheid Symbool) op hun terrein hebben. Meer informatie

Is er een minimumleeftijd om in een Trekkershut te overnachten?
Er is geen minimumleeftijd om in een Trekkershut te overnachten. Er zijn echter terreinen die liever geen groep jongeren in een hut laat overnachten, in verband met verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Informeer daarom vooraf bij de eigenaar van de Trekkershut altijd even naar de mogelijkheden.

Kan ik een babybedje of extra bed huren voor in een Trekkershut?
Op sommige locaties is het mogelijk om een babybedje te huren. Het huren van een extra bed is meestal niet mogelijk in verband met beperkte ruimte in de hut. Neem hierover altijd contact op met het terrein.

Welke inventaris kan ik in de hut vinden?
Door de variëteit aan Trekkershutten verschilt de inventaris per hut. Er is altijd een bed met matras en hoofdkussen en zitgelegenheid aanwezig voor het aantal personen waarvoor de hut geschikt is. In de beschrijving van de Trekkershut op de website staat beschreven wat er aan inventaris aanwezig is en of extra inventaris te huur is.

Is er een koelkast aanwezig in de hut?
Het verschilt per Trekkershut en per bedrijf welke voorzieningen zij in hun Trekkershut hebben geplaatst. Oorspronkelijk is in de Trekkershut Standaard en de Vlaamse Trekkershut geen koelkast aanwezig.

Is er elektriciteit in de hut?
Ja, iedere hut heeft elektriciteit.

Kan ik ook in de winter in een hut overnachten?
Alleen op de terreinen die het hele jaar geopend zijn en waar de hutten een goede verwarming hebben of geïsoleerd zijn, kun je ook in de winter in een Trekkershut overnachten.

Hoe lang mag ik een in een hut overnachten?
Er is geen maximum aantal overnachtingen in een Trekkershut. Door de eenvoudige inrichting zijn de hutten bedoeld en zeer geschikt voor kort verblijf. Iedere Trekkershut is dan ook per nacht te boeken.

Heb ik voor de Trekkershutten op Natuurkampeerterreinen de Natuurkampeerkaart nodig?
Ja, voor verblijf op een Natuurkampeerterrein heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Deze kun je kopen op het terrein zelf of via www.natuurkampeerterreinen.nl.

Waar moet ik klachten indienen?
Als er iets niet in orde is, neem direct contact op met het betreffende terrein. Kom je er samen niet uit, neem dan contact op met De Groene Koepel.