Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Trekkershutten zijn uitermate geschikt voor fietsende vakantiegangers. Je hoeft geen eigen kampeermiddelen mee te nemen, maar krijgt toch het kampeergevoel. Iedere Trekkershut is per nacht te boeken en dat maakt een tocht van hut naar hut erg aantrekkelijk.

Bekijk hier de routes van Trekkershut naar Trekkershut of stippel hier je eigen route uit.

Landelijke Fietsroutes (LF) 
LFVeel Trekkershuttenlocaties zijn gelegen aan de Nederlandse en Vlaamse LF-routes. LF-routes, voluit Landelijke Fietsroutes, zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. LF-routes worden ook vaak aangeduid als Lange Fietsroutes of Lange Afstand Fietstochten. Een wijd vertakt netwerk van 6.000 km aan bewegwijzerde routes ‘ligt voor je klaar’. Je fietst door het boerenland, over de uitstrekte hei, door de stad of juist langs de kust en overnacht op een sfeervol adres. Het vakantiegevoel is compleet!

Knooppunten
knooppuntenbord
Fietsknooppunten zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt gaan fietsen. In een fietsregio met knooppunten kun je van knooppunt naar knooppunt fietsen. Op een knooppunt kruisen meerdere routes elkaar. Elk knooppunt is voorzien van een nummer en een informatiepaneel. De routes tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groene knooppuntbordjes.

Fietsers Welkom!
Horeca- en logiesbedrijven die het Fietsers Welkom (Nederland), Fietsvriendelijke Logies (Vlaanderen) of Bed + Bike (Luxemburg) kwaliteitslabel hebben, bieden fietsers extra service. Deze bedrijven zijn te herkennen aan de betreffende gevelbordjes.

FietsersWelkom_logo_100_dpi    Fietsvriendelijke Logies    bed + bike logo

Bij fietsvriendelijke bedrijven kun je rekenen op extra service als:

  • gratis opladen van je fietsaccu
  • er is een bandenplakset en fietspomp aanwezig
  • beschikking over een EHBO-trommel
  • je kunt gratis je bidon vullen
  • er zijn fietskaarten te koop of ter inzage

Kijk voor meer informatie op www.allefietserswelkom.nl, www.vlaanderenvakantieland.be en www.bedandbike.lu.

Rustpunten
Een rustpunt (herkenbaar aan het rustpuntbord) tref je aan op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute. Bij een rustpunt kun je pauzeren, iets drinken, naar het toilet en je elektrische fiets weer opladen of repareren. Kijk voor meer informatie op www.rustpunt.nu.

Bewaren