Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Hoe vogelrijk Nederland is, merk je direct als je kampeert in de natuur. Wie de oren en ogen open houdt, ziet en hoort overal vogels. Mede dankzij het werk van Vogelbescherming Nederland gaat het met veel vogelsoorten gelukkig weer de goede kant op. Zo zijn ooievaars, lepelaars en kraanvogels helemaal terug nadat ze bijna of helemaal uit ons land waren verdwenen. Omdat vogels zo onlosmakelijk met kamperen verbonden zijn (wie geniet er niet van een gratis vogelconcert), en natuurbeleving een van onze kernwaarden is, werken wij graag samen met Vogelbescherming NL.

Vogelquiz
Herken jij het geluid van de vele vogelsoorten die je kunt tegenkomen rondom een Trekkershut?
Doe mee met de vogelquiz en maak elke maand kans op de Trekkershuttenkaart!
Elke derde donderdag van de maand komt een nieuw vogelgeluid online. Je hebt dan vijf dagen om je antwoord door te geven via de website. De dinsdag erop maken we de winnaar van de maand bekend.

Beluister hier het fragment van april. De winnaar van april is bekend.
Beluister hier het fragment van maart De winnaar van maart is bekend.
Beluister hier het fragment van februari De winnaar van februari is bekend.
Beluister hier het fragment van januari. De winnaar van januari is bekend.

Vogelherkenningskaart
Samen met Vogelbescherming is er een vogelherkenningskaart ontwikkeld. Een gelamineerde versie ligt in een aantal Trekkershutten. Die kun je gebruiken tijdens je verblijf. Je kunt de kaart ook hier downloaden als je zelf op pad wil gaan op ontdekkingstocht naar de vogels.