Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Cultuur en natuur spelen een grote rol op de terreinen van De Groene Koepel. Om het belang hiervan te benadrukken, hebben we daarom een muzikale vertaling laten maken van een aantal typisch Nederlandse landschappen: weide, bos, heide en duin. Componist Stefan Breuer is hiermee aan de slag gegaan: in zijn Muzikale Landschappen onderzoekt hij de eigenschappen, verhalen en cultuurhistorie van de landschappen. Van de weilanden rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Loenermarkse heide tot de duinen op Vlieland en de bossen van Laren. Breuer heeft zijn persoonlijke bevindingen gebruikt om een sfeervolle vertaling naar muziek te maken. Je kunt meer over de beweegredenen lezen in de PDF’s onder de video’s.

Stefan Breuer (1987) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als componist/producer. Zijn Muzikale Landschappen zijn een manier om de cultuurhistorie rondom recreatieverblijven op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.

Laat je inspireren door deze composities met beeldondersteuning. Ze geven een bijzondere, nieuwe interpretatie van ons landschap.

Lees hier meer over de achtergrond van het stuk Weide.


Lees hier meer over de achtergrond van het stuk Bos.


Lees hier meer over de achtergrond van het stuk Duin.


Lees hier meer over de achtergrond van het stuk Heide.